Absurd! Un restaurant din Spania a fost amendat pentru că a distribuit mâncare familiilor nevoiași pe perioada blocării

Un restaurant spaniol a fost amendat pentru că a dat mâncare gratuită familiilor nevoiașe  în timpul blocării. Evenimentele au avut loc în Valencia . Este vorba de două amenzi diferite, dintre care una de 600 de euro și una de 3000 de euro, pentru un total de 4200 de euro.  Sancțiunile au fost aplicate restaurantului La Lusitana Tasca. Totul a început în martie când, în timpul pandemiei, managerii restaurantului au contactat Crucea Roșie și unele asociații de voluntariat și au decis să rămână deschiși pentru a permite familiilor aflate în dificultate să ia de mâncare acasă. Restaurantul a fost acuzat că a încălcat regulile impuse prin decretele de urgență, dar managerii resping orice acuzație.

Indonezia, o fetiță de 12 ani a „revenit la viață” după ce medicii i-au constatat decesul

„Am respectat toate reglementările de siguranță . Restaurantul era deschis doar pentru operațiunile de gătit și distribuție. Mai mult, am stabilit protocoale stricte: o singură persoană din familie, utilizarea măsurilor de protecție și distanțarea între persoanele care era la coadă ”au explicat managerii, după cum au raportat 20minutos.es. „Ne-am comportat în mod corect, am vrut să facem bine și, în schimb, ne-am trezit cu polițiștii locali care ne-au insultat și amenințat, spunând că vor să facă tot posibilul pentru a ne închide. Nimeni nu s-a deranjat să se asigure că facem o activitate non-profit ”, au explicat managerii restaurantului.

Poliția locală susține că încălcarea ar viza modul în care s-a distribuit mâncarea pentru familiile aflate în dificultate. Administrația municipală din Valencia ar fi permis doar livrări la domiciliu. Cazul devine național și, evident, a ajuns la urechile lui Joan Ribò , primarul orașului Valencia, dar amenzile nu au fost încă anulate.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.