A violat și ucis o copilă de 10 ani. Criminalul cere să-i fie anulată pedeapsa cu moartea

Un criminal condamnat la moarte după ce a violat și ucis o fetiță de 10 ani, cere să-i fie anulată sentința. Craig Wood, în vârstă de 51 de ani, a fost găsită vinovat  în ianuarie 2018 că a răpit-o pe Haley Owens. Crimialul a dus fetița la locuința sa  din Springfield, Missouri, unde în ultimele 45 de minute din viața copilei a violat-o după care i-a zdrobit capul cu un bolovan. Oribila crimă s-a petrecut în februarie 2014.

 

Avocatul lui Wood, Rosemary Percival, a declarat pentru Curții Supreme din Missouri că procesul folosit pentru a-l condamna pe clientul său la moarte nu a fost constituțională, a raportat NBC. În timpul procesului lui Wood, juriul nu a putut să decidă să-l condamne la moarte sau la închisoare pe viață. Alegerea a fost în cele din urmă făcută de judecătorul Thomas Mountjoy, care a supravegheat cazul. Missouri și Indiana sunt singurele state în care un judecător poate impune o condamnare cu  moartea.

O mamă și-a ucis copiii: se temea că s-ar fi descoperit incestul cu fratele ei, tatăl copiilor

Polițiștii și agenții FBI au găsit în subsolul casei lui Wood cadavrul micuței Haley acoperit cu pungi de plastic. Fetița a fost abuzată și ucisă în cel mai violent mod posibil. La momentul condamnării lui Wood, avocatul său a depus două propuneri: una în care solicita un nou proces și alta în care a cerut să fie anulată sentința cu moartea motivând că ar fi  neconstituțională. Ambele propuneri au fost respinse.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.