A ucis bărbatul care a încercat să o violeze: la 15 ani o tânără este acuzată de omor

O tânără în vârstă de 15 ani, ar putea fi judecată pentru omor după ce a mărturisit poliției că l-a înjunghiat pe agresorul ei în apropiere de Cairo, în Egipt.  Adolescenta a susținut că în iulie un șofer de autobuz a răpit-o și a dus-o într-o zonă de câmp unde a încercat să o violeze. Reușise să se lupte cu bărbatul, a luat un cuțit și l-a înjunghiat de mai multe ori înainte de a fugi.

La scurt timp după arestarea sa adolescenta a fost obligată să se supună unui test de virginitate, o procedură invazivă despre care activistele spun că procedura în sine constituie o agresiune sexuală. Testul este o procedură de rutină ori de câte ori o femeie raportează un presupus viol.  Adolescenta a spus poliției că s-a întâlnit cu iubitul ei înainte de a se urca în autobuz. Și această declarație ar putea fi folosită împotriva ei deoarece sexul înaintea căsătoriei este interzis.

Indonezia, încălcarea șariei: cuplurile necăsătorite biciuite în piață

Atât tânăra cât și iubitul ei au fost arestați în așteptarea investigațiilor cu privire la eventualele legături cu infracțiunea.  Femeile din Egipt au făcut un prostest pentru eliberarea fetei. Avocații fetei speră că dacă va fi va fi acuzată de omor de onoare și nu de crimă. Omorurile de onoare sunt, în mod tradițional, acte de răzbunare comise de membrii familiei de sex masculin împotriva membrilor de familie care se consideră că au adus necinste asupra familiei.

Avocații fetei consideră că aceste încălcări de legi ar putea fi aplicat și în cazul ei.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.