A rămas orb după ce s-a jucat cu telefonul pe întuneric. Experții: ” Simptom temporar frecvent”

A rămas orb după ce s-a jucat cu telefonul pe întuneric. Experții: ” Simptom temporar frecvent”

Se știe că folosirea telefonului înainte de a merge la culcare este dăunătoar pentru ochi și pentru somn. Dar nu toată lumea este conștientă de faptul că medicii, de ceva vreme, avertizează persoanele care folosesc telefonul pe întuneric de despre așa-numitele „ focuri de ochi ”. Ultimul caz care susține teza experților – potrivit South China Morning Post – este cel al unui bărbat din China care a devenit temporar orb după ce s-a jucat telefonul mobil pe întuneric:

Pentru medic, bebelușul din pântec este bine, dar nou-născutul s-a născut fără nas, ochi și o parte a craniului

„Foloseam doar ochiul drept să mă uit la ecranul telefonului meu și mi-am dat seama că unele cuvinte le vedeam în ceață “, a spus Wang despre incredibilul accident.  Medicii i-au diagnosticat ocluzia arterei retiniene centrale, o afecțiune cauzată de un blocaj al arterelor care transportă oxigenul către retină. Cheagul ocular poate provoca pierderi severe de vedere dacă nu este tratat imediat, așa cum se presupune că s-a produs în cazul lui Wang.

Medicul lui Wang, Lei Tao a spus această boală vizitează aproximativ 20 de tineri în fiecare lună  : „Rata de orbire din cauza folosirii telefonului pe întuneric este foarte mare”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.