A lăsat o fetiță Yazida să moară de sete. Un exponent ISIS acuzat de genocid

Un bărbat irakian în vârstă de 27 de ani, acuzat de genocid în minoritatea Yazidi și uciderea unei fetițe pe când era membru al statului islamic auto-stilat (ISIS ) este în proces în Germania . Taha al Jumailly este acuzat de crime împotriva umanității, crime de război și trafic de persoane. Procesul are loc la Frankfurt. Soția lui, o femeie germană pe nume Jennifer Wenisch, a fost și ea  judecată în instanța din München  sub acuzația de ucidere a unei fete Yazidi. Se crede că cuplul a lăsat-o să moară de sete în orașul irakian Falluja în 2015. Mama fetei, identificată doar cu numele de Nora, a mărturisit în mod repetat la Monaco despre violența suferită de fiica sa Rania .

Conform documentelor judecătorești, Jumailly s-a alăturat ISIS în martie 2013, deținând diferite poziții în ierarhia sa în „capitala” jihadiștilor, în orașul sirian Raqqa, precum și în Irak și Turcia. Procurorii spun că inculpatul „a cumpărat” o femeie aparținând minorității Yazidi și fiica ei în vârstă de cinci ani, ca sclave, între sfârșitul lunii mai și începutul lunii iunie 2015. Apoi le-a dus la Fallujah, unde  au fost grav maltratate  și uneori lăsate  de hrană.

 „Nu li s-a permis să iasă din casă fără să fie însoțite. Ambele au fost bătute în mod regulat”, a declarat procurorul șef Anna Zadeck.

Femeia a suferit dureri de umăr de atunci. Odată ce copilul a trebuit să stea în pat patru zile după ce a fost bătută ”, adaugă ea. În vara anului 2015, după o serie de abuzuri, fata a fost înlănțuită de Jumailly de fereastra unei case unde locuia cu mama ei, drept „pedeapsă” pentru că a udat patul, spun procurorii. A murit de sete la soare, la o  temperatură care ajungea la 50 de grade.

O nemțoaică înrolata în Isis, la proces: a lăsat o fetiță de 5 ani să moară de sete

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.