A comandat acadele împotriva coronavirusului în valoare de 2 milioane de dolari: ministrul învățământului din Madagascar a fost demis

Ideea ministrului educației și învățământului din Madagascar a fost de a le oferi trei acadele fiecărui elev  cu scopul de a îndulci gustul „amar” al unui remediu natural împotriva coronavirusului pe bază de plante și fără valoare științifică, dar foarte populară în Madagascar și susținută chiar de guvern. Când ne aflăm  în situații de urgență, așa cum s-a întâmplat cu pandemia coronavirusului, se poate întâmpla ca un guvern să cheltuiască sume enorme de fonduri pe nimicuri, dar  comandând acadele de 2 milioane de dolari, parcă este prea de tot.

Așa a făcut ministrul educației din Madagascar , demis pe loc de șeful guvernului țării africane după descoperirea comenzii de acadele în valoare de 2 milioane de dolari.

Ideea lui Rijasoa Andriamanana a fost să le ofere elevilor trei acadele fiecăruia, care aveau scopul de a îndulci gustul „amar” al unui remediu natural pentru coronavirus din plante, absolut fără nicio valoare științifică, dar foarte popular în Madagascar și susținut chiar de guvern.

Pentru a treia zi consecutivă în Suedia s-au înregistrat peste 1000 de cazuri de coronavirus

Totuși, după controversă, planul a fost desființat de președintele Andry Rajoelina, care a anulat comanda, dar continuă să promoveze ca leac pentru coronavirus  tocmai acel tonic din plante cu gust  amar și pe care ministrul a dorit să-l îndulcească cu acadele. Este o băutură mugwort care s-a răspândit în această perioadă în multe țări africane ca leac natural pentru coronavirus. Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că nu există dovezi științifice despre utilitatea acesteia și, într-adevăr, Academia Medicală Națională din Madagascar a adăugat că ar putea dăuna sănătății oamenilor.

În Madagascar există doar o mie de cazuri de coronavirus și șapte decese.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și VK

 

 

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.