2021 fără banane? Erupția vulcanului a distrus plantațiile celui mai mare exportator din lume

În 2021 riscăm să nu vedem banane pe mesele noastre, avertizează experții. De ce? Deoarece erupția recentă a vulcanului Sangay a acoperit cu cenușă plantațiile din Ecuador, unul dintre cei mai mari exportatori de fructe tropicale din lume.

Citește și Erupția nebună a vulcanului Sangay: orașe întregi acoperite cu cenușă VIDEO

Peste 55 de mii de hectare de plantații de banane au fost  intens afectate și acoperite de cenușă vulcanică, scrie El Comercio. Provinciile Guayas și Los Rios sunt cele mai afectate. Având în vedere numai în această zonă producția este în jur de 25-30% din totalul exporturilor mondiale de banane, dezastrul în curs este destul de evident. Potrivit estimărilor, peste un milion și jumătate de lăzi de banane sunt acum acoperit de cenușa eliberată de vulcanul Sangay duminică 20 septembrie.

Juan José Pons , coordonatorul consorțiului de producători și exportatori de banane, a explicat ziarului El Comercio: „ Căderea cenușei întrerupe procesul de coacere a bananei ”, motiv pentru care se estimează o pierdere de cel puțin o treime din recolte. Aceasta înseamnă că exportul de banane din Ecuador va suferi un declin drastic în următoarele luni.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.