18 utilizări cu oțet despre care nu știai

Oțetul este mult mai mult decât un condiment clasic pentru salate. Având compuși și substanțe nutritive, acest produs natural excelent poate fi utilizat ca alternativă la substanțele chimice de curățare și poate fi, de asemenea, benefic pentru sănătatea noastră.

Utilizările oțetului sunt multe și ne permit să economisim mulți bani. Iată 18 utilizări ale oțetului despre care nu știai și care ți-ar putea schimba viața.

Desfundă conductele de scurgere . Scurgeți toată apa acumulată, apoi turnați aproximativ 180 de grame de bicarbonat de sodiu și 250 ml de oțet alb pe scurgere. Lăsați-l să se odihnească 10 minute, apoi turnați apă clocotită.

Păr . Se amestecă jumătate de litru de apă caldă cu un litru de oțet. Aplică pe părul tău timp de 10 minute, apoi clătește și spală normal. Pe lângă faptul că conferă părului strălucire și volum, va ajuta la combaterea mătreței.

Pete de apă de pe lemn . Înmuiați o cârpă într-o soluție din două părți egale oțet și ulei de măsline, apoi frecați-o pe suprafețele de lemn pentru a îndepărta petele de apă.

Baia . Oțetul este excelent pentru curățarea și dezinfectarea suprafețelor băii. Ajută la îndepărtarea petelor de pe duș sau cadă, dar și din toaletă și gresie.

Furnici . Înmuiați o bucată de vată în oțet și frecați-o pe zonele frecventate de furnici – le va ține departe.

Rugina . Înmuiați instrumentele ruginite într-un vas plin cu oțet pentru câteva zile, apoi clătiți-le cu apă și uscați-le bine.

Frigider . Se amestecă două părți egale de apă și oțet și se folosește soluția pentru a curăța frigiderul. Pentru a îndepărta mirosurile urâte, puneți un recipient cu oțet în frigider și lăsați-l să acționeze aproximativ 2 zile.

Spălat . Înainte de a pune rufele de culoare închisă în mașina de spălat, înmuiați-le în oțet timp de aproximativ 30 de minute – va ajuta la prevenirea decolorării lor în timpul spălării.

Cuptor cu microunde . Pentru a îndepărta petele alimentare (de exemplu, ulei sau grăsime), puneți în cuptor cu microunde o soluție de 250 ml apă și 150 ml oțet – va ajuta la dizolvarea petelor și la eliminarea mirosurilor.

Arsurile de la soare . Frecați puțin oțet pe arsurile solare pentru a calma durerea.

Citește și Sri Lanka, va oferi absorbante și tampoane gratuit studentelor

Mașina de cafea. Oțetul alb ajută la îndepărtarea depozitelor minerale pe care apa de calcar le eliberează mașina de cafea. Umpleți recipientul cu apă, adăugați 60 ml de oțet, puneți-o la încălzit și apoi lăsați-l să se răcească și clătiți bine.

Flori . Se amestecă două linguri de zahăr și două linguri de oțet în jumătate de litru de apă. Tăiați tulpinile florilor flori și nu uitați să schimbați apa la fiecare 5 zile.

Podele și covoare . Se toarnă 150 ml de oțet alb în 2 litri de apă caldă pentru a curăța bine podelele. Pentru a îndepărta petele de pe covoare, amestecați două părți egale de oțet și detergent lichid, apoi aplicați cu o periuță de dinți și frecați ușor. În cele din urmă, utilizați o cârpă umedă pentru a curăța zona.

Piele . Puteți curăța jachete, încălțăminte, fotolii sau orice alt produs din piele amestecând oțet și ulei de in. Frecați bine suprafața, apoi folosiți o cârpă pentru a îndepărta soluția.

Petele de sudoare . Pentru a scăpa de ele, toarnă oțet alb pur direct pe ele cu aproximativ 15 minute înainte de a le spăla.

Ciuperci de piele. Aplicați oțet direct pe ciuperci pentru a le elimina. Dacă ciupercile sunt la picioare, le puteți înmuia timp de 30 de minute într-un lighean cu o soluție de o parte de oțet și cinci de apă.

Plante nedorite, bălării . Oțetul este un excelent substitut natural pentru produsele erbicide. Pentru a scăpa de plantele nedorite, puteți folosi și oțet în siguranță.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, LinkedinOdnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.