15 copii din SUA au fost internați la spital cu sindromul Kawasaki. Cazuri similare și în Europa

Cincisprezece copii din New York au fost internați în spital după ce au prezentat simptomele unui sindrom inflamator care ar putea fi legat de coronavirus, potrivit unei alerte lansate de Departamentul de Sănătate Publică din orașul american, informează CNN.

Pacienții, cu vârste între 2 și 15 ani, au fost internați între 17 aprilie și 1 mai, se arată în alerta autorităților. Câțiva dintre ei au fost depistați cu COVID-19 sau având anticorpi de COVID-19. Unii  au avut febră o perioadă îndelungată de timp și simptome similare cu boala Kawasaki sau sindromul de șoc toxic, potrivit autorităților. Boala Kawasaki provoacă inflamarea pereților arterelor și poate limita circulația sângelui către inimă. Această boală poate fi tratată și majoritatea copiilor se recuperează, însă poate fi mortală.

Coronavirus și boala Kawasaki: o formă a bolii care pune la risc sănătatea copiilor

Cel puțin cinci dintre pacienții din New York au avut nevoie de ventilator și peste jumătate dintre bolnavi au fost tratați pentru stabilizarea tensiunii arteriale. Până acum nu au fost înregistrate victime. Medicii de la Spitalul de copii Stanford din California au raportat un caz cu trăsături similare. Societatea medicilor pediatri din Marea Britanie a avertizat asupra unei mici creșteri a cazurilor de copii grav bolnavi, unii dintre ei depistați cu COVID-19, care prezintă “simptome suprapuse de șoc toxic și boala Kawasaki”.

Cazuri similare au fost raportate și în Italia și Spania.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.