12 moduri necunoscute de a folosi ceapa ca medicament

Ceapa este perfectă pentru salate dar și prajită la multe alte feluri de mâncare, dar ceapa este un medicament foarte versatil de origine naturală, deoarece este plin de antiseptice și acționeaza ca un antibiotic datorită conținutului ridicat de sulf. De asemenea,  ajută organismul să lupte împotriva bolilor cronice cum ar fi cancerul.

Ceapa poate crește imunitatea, oprește voma, tratează afecțiunile respiratorii și ajută la tratarea diabetului zaharat, a problemelor cardiace. De asemenea, scade colesterolul și luptă împotriva artritei. Organizația Mondială a Sănătății recunoaște, de asemenea, ceapa ca o modalitate bună de a ameliora infecțiile respiratorii, bronșita, tusea și embolismul.

Iată câteva modalități de a utiliza ceapa pentru a trata diferite afecțiuni:

1. Tuse

Siropul de ceapă este un remediu bine cunoscut și eficient pentru tuse. Tot ce trebuie să faceți este să  tăiați ceapa în felii și adăugați zahăr în ea. Apoi așteptați aproximativ 5 ore și siropul este gata de utilizare. Luați acest sirop de două ori pe zi pentru a scăpa de tuse. Sulful conținut în ceapă are proprietăți antibacteriene care ucid microorganismele care provoacă tusea. De asemenea, sulful acționează ca agent de detoxifiere care eliberează toxine din organism.

2. Lupta impotriva caderii parului

Se fierbe apa cu ceapa și se folosește decoctul ca agent de clătire înainte de a folosi șamponul. Acest tratament va ajuta la combaterea caderii parului și va stimula, de asemenea, creșterea părului. Proprietățile cepei vor opri, formarea mătreții.

3. Îndepărtați secreția rămasă din plămâni

Zdrobiti ceapa si faceti o pastă, adaugând puțin ulei de nuca de cocos. Puneți-l pe piept și acoperiți cu un prosop.  Ceapa acționează ca un antibiotic natural și întărește sistemul imunitar. Vaporii pe care ceapa le secretă acționează și ca să expectoranți  mucoasa în piept, provocând tuse.

4. Luptă împotriva colicilor

Pentru a calma colicile copilului , dați-i o linguriță de ceai în fiecare oră până când se calmează. Ceapa are proprietăți care relaxează mușchii, întăresc stomacul și reglează digestia. Se fierbe ceapa galbenă cubulețată în apă și se lasă să se răcească.

Cum să înțelegi când o persoană este falsă și rea: iată cele 10 semnale. Au caracteristici care nu le pot ascunde

5. Mușcătura de insectă

Puneți o bucată de ceapă sau suc de ceapă proaspăt pentru a scăpa de mâncărime și durere neplăcută. Proprietățile antiinflamatorii ale cepei reduc inflamația și disconfortul cauzat de mușcăturile insectelor.

6. Eliminați infecția la ureche

Tăiați ceapa și puneți-o într-o șosetă subțire, apoi legați-o. Puneți șoseaua pe ureche și o puneți-vă o căciulă pe cap. Așteptați și veți vedea că durerea va disparea.

7. Tăieturi

Ceapa acționează ca un antiseptic și  blochează rapid sângerarea. Proprietățile anti-bacteriene și antiinflamatorii ajută la vindecarea rănilor și la prevenirea infecțiilor.

8. Dureri de  gât

Faceți o supă din ceapă și faceți gargare. Dacă gustul este insuportabil, puteți adăuga niște lămâi și miere. Proprietățile antiinflamatoare ale cepei reduc durerea și inflamația gâtului.

9. Vărsături

Se dă ceapap prin răzătoare și se strecoară printr-un tifon. De asemenea, pregătiți un ceai de menta și lăsați-l să se răcească. Beți două lingurițe de suc de ceapă și așteptați cinci minute. Apoi beți două lingurițe de ceai de menta. Repetați până când opriți vărsăturile.

10. Curăță aerul

Ceapa curata aerul, combate bacteriile si virusurile.

11. Tratament pentru arsuri solare

Puneți ceapa proaspătă pe locul arsurii pentru a preveni infecția. Compușii de sulf accelerează regenerarea pielii și reduc arsurile și roșeața.

12. Febră

Tăiați ceapa în felii. Puneți ulei de nucă de cocos pe tălpile picioarelor și aplicați felii subțiri de ceapă, apoi înfășurați piciorul într-o folie de plastic și acoperiți-o cu o șoseată. Ceapa va extrage toxinele, bacteriile și bolile din organism și în timpul nopții.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.