11 septembrie, ISIS sărbătorește: „Moment crucial”. Atacă Al Qaeda: „Au trădat”

ISIS a sărbătorit atacurile din 11 septembrie asupra Turnurilor Gemene, în care au murit 2.977 de persoane și  alte 25.000 au fost rănite. Pentru Statul Islamic, masacrul Turnurilor Gemene reprezintă un „moment crucial” din istoria Islamului.

Pentru prima dată , ISIS a publicat o declarație despre atacurile din 11 septembrie în ziarul său de propagandă Naba , exact la 19 ani de la teribilul atac de la New York, Statele Unite. Grupul terorist a salutat asasinarea în masă a Al Qaeda ca fiind un „moment esențial” din istoria islamică și a precizat în continuare că se poate considera „moștenitorii misiunii din 11 septembrie”.

11 septembrie 2001: atacul asupra World Trade Center în urmă cu 19 ani

ISIS a susținut, de asemenea, că Al Qaeda a devenit un „trădător al cauzei jihadiste” și a declarat că organizația a devenit „miopă” în privința „Statelor Unite drept singurul său dușman”, relatează Daily Star Online. SITE-ul Intelligence Group, care monitorizează și analizează grupul terorist, a scris pe Twitter: „Pentru prima dată ISIS a publicat o declarație pentru aniversarea din 11 septembrie în cotidianul său Naba, sărbătorind ziua ca un moment esențial din istoria islamic contemporană, dând vina și pe Al Qaeda că a insistat să vadă Statele Unite ca singurul lor dușman ”.

Până în prezent, atacul asupra Turnurilor Gemene este singurul atac terorist cel mai sângeros din istoria omenirii.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.