11 septembrie 2001: atacul asupra World Trade Center în urmă cu 19 ani

11 septembrie 2001, la 8.46 dimineața lumea se oprește. Două avioane americane sunt deturnate de nouăsprezece teroriști Al-Qaeda de la ambele Turnuri Gemene ale World Trade Center , în timp ce un al treilea distruge Pentagonul, sediul apărării din Virginia. Un sfert, care a avut inițial Washingtonul ca țintă, se prăbușește în Pennsylvania după revolta pasagerilor lor.

Aproape trei mii de cetățeni rămân implicați , inclusiv decese, răniți și chiar și astăzi cei care sunt clasificați drept dispăruți și victime pe termen lung, care și-au pierdut viața din cauza bolilor respiratorii din cauza inhalării de praf și toxine.

Trump nominalizat pentru Premiul Nobel pentru Pace în 2021

Lupta pentru supraviețuirea a mii de oameni este filmată pe camere și urmărită în direct de lume . Impactul mediatic este fără precedent: chiar și astăzi, cei care erau copii în urmă cu nouăsprezece ani își amintesc momentul exact în care știrile au ieșit din orice emisiune pe care o urmăreau, pentru a transmite momentul impactului. Timp de săptămâni și luni, atacul asupra World Trade Center a devenit centrul scenei internaționale și a declanșat războiul din Afganistan.

Peste 2.600 de persoane au murit la World Trade Center, 125 au murit la Pentagon, 256 au murit în cele patru avioane. Numărul morților l-a depășit pe cel de la Pearl Harbor în decembrie 1941. Această durere nemăsurată a fost provocată de 19 tineri arabi care acționau la cererea extremiștilor islamiști cu sediul în îndepărtatul Afganistan. Unii se aflau în Statele Unite de mai bine de un an, amestecându-se cu restul populației.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

 

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.