10 moduri de a te saluta culese de prin lume

Săruturi, plecăciuni, strângeri de mână. Fiecare țară are propriul mod de a saluta, tradițiile care trebuie cunoscute dacă doriți să deveniți cetățeni ai lumii.

Știi gesturile tipice de salut? Ar fi imposibil să le rezumăm pe toate, dar unele sunt mai curioase.  În general, există un salut universal sau o strângere de mână, dar dacă vreți să vă adaptați la cultura locului, iată câteva gesturi care vor plăti cu siguranță localnicii.

1) China

Chinezii se salută reciproc plecându-se înainte cu mâinile pliate. Acest gest se numește kowtow și este efectuat numai de bărbați.  Femeile fac o mișcare cu mâinile  alăturate de-a lungul corpului sau wanfu.

salut1 1

2) India

Cu palmele mâinilor împreunate  la înălțimea pieptului, capul ușor înclinat și clasicul “Namastè”, care înseamnă: “Mă aplec în fața calităților divine care sunt în voi” sau “Spiritul care este în mine recunoaște spiritul care este în voi”.

salut2 1

3) Kenya
Pentru a vă saluta, Masaii efectuează un dans bine-venit numit “adamu”, o provocare pentru cel care sare mai sus.

salut3 1

4) Franța
Francezii se salută cu trei săruturi pe obraji,  o modă care se folosește și în Italia , Belgia, Olanda, Serbia și Ucraina.

salut4 1

5) Insulele Hawaii

O tradiție binevenită în Insulele Hawaii este de a bea în grupuri. Se salută așa: bratul ridicat în sus, degetul mare spre gură, degetul mic în aer, celelalte degete îndoite și mâna în mișcare .

salut5 1

6) Eschimoșii
Eschimoșii prietenoși se salută reciproc pur și simplu, frecându-și nasul ca un gest de curtoazie.

salut6 1

7) Arabi
În lumea arabă, se salută în acest mod:  mâna atinge pieptul, apoi buzele și în final fruntea. Un mesaj foarte frumos “Vă dau inima mea, sufletul meu, gândul meu”.

salut7 1

8) Tibet
Tibetanii arată  scurt limba ca pe un semn de respect, un fel de scos limba care să arate că nu sunt reîncarnarea unui conducător rău, Lang Darma.

salut8 1
Foto: IPA

9) Maori
Maorisii își aduc nasul mai aproape de cealaltă persoană pentru a simți din mirosul său, dacă este sănătos. Pentru a se saluta ei apasă simultan nasul și fruntea spre o altă persoană.

salut9 1
10) Filipine

Se cu un fel de sărutare a lui Mano Po sau Pagmamano,  ca un salut și un semn de respect pentru persoanele în vârstă. După ce cer permisiunea, se apropie  fruntea de mâna celui din față, apăsând-o, ca și cum ar accepta o binecuvântare.

salut10 1

Foto: ANGEL N, FLICKR

De Claudiu Bot 

Te-ar puta interesa și Indonezia: tampoane și absorbante pentru femei folosite de tineri ca droguri ieftine

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.