1 martie, ziua Mărțișorului!

De mai bine de opt mii de ani, ziua de 1 martie este considerată una specială, pentru că, spune tradiția, astăzi se întâlnesc două anotimpuri: iarna și primăvara.

Astfel, tot azi o sărbătorim și pe legendara babă Dochia, cea care toarce firul primăvara și a cărei zi se sărbătorește pe 1 Martie. De aici, tragem concluzia că cele două fire de ață, alb și roșu, semnifică legătura dintre iarnă și primăvară, cusute de baba Dochia în semn de tranziție spre un nou an.

Mărțișorul este un simbol al primăverii,al revenirii la viață

El aduce optimism și credință, forma lui schimbându-se în timp. La început era o monedă, ca mai târziu să apară ca o piatră de râu vopsită în alb și roșu. În timpurile noastre, mărțișoarele pot fi mărgelele colorate, obiecte de ceramică, broșe, flori, dar și alte obiecte.

Orice bărbat care se respectă știe că, în această zi, trebuie să ofere mărțișoare colegelor, prietenelor, dar mai ales persoanei de lângă el, precum și rudelor de sex feminin.

Te-ar putea interesa și Zilele Babelor din martie arată destinul nostru de peste an. Cum să îţi alegi ziua care îţi spune cum îţi va merge tot anul

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.