Dioxid de titan  în pastele de dinți

Paste de dinți potențial cancerigene, se salvează doar 3 din 14 mărci. Vezi care sunt cele mai sigure

Dioxid de titan  în pastele de dinți. O nouă analiză efectuată în Elveția confirmă faptul că prea multe produse de curățare a dinților conțin încă nanoparticule.

Revista K-Tipp a efectuat testul pe 14 paste de dinți . Obiectivul laboratoarelor care au analizat conținutul tuburilor a fost să verifice prezența sau absența nanoparticulelor de dioxid de titan, molecule foarte mici, dar considerate potențial periculoase, deoarece acestea ar putea pătrunde în mucoasa bucală, ajungând în intestin și în alte zone ale corpului provocând inflamații  sau chiar tumori.

Producătorii sunt încrezători în siguranța dioxidului de titan din pastele de dinți care, spun ei, nu ar fi periculoase pentru sănătate, deoarece cantitățile mici conținute de aceste produse sunt ușor spălate atunci când  se clătesc dinții. Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor este de asemenea de acord asupra acestui lucru, potrivit căruia persoanele sănătoase nu au de ce să se teamă nici în caz de ingestie a acestor molecule periculoase în loc de inhalare ( UE a clasificat dioxidul de titan drept „probabil cancerigen” dacă inhalat).

Citește și : O fetiță de șapte ani, internată pentru violență și abuz, i-a rugat pe medici să „o lase să moară”

Revenind la pastele de dinți, nanoparticulele (cu dimensiuni mai mici de 100 nanometri) se găsesc în majoritatea acestor produse, deoarece dioxidul de titan face pasta mai albă. Prin urmare, nu are un scop util pentru spălarea dinților, ceea ce face ca utilizarea sa să fie absolut evitabilă, ca măsură de precauție.

Din păcate, rezultatele testelor au arătat că aproape toate pastele de dinți (11 din 14) conțin nanoparticule. O analiză anterioară, efectuată în Franța, arătase deja mai mult sau mai puțin aceeași situație.

Deci, 11 din 14 paste de dinți au fost respinse deoarece conțin nanoparticule de dioxid de titan. Singurele paste de dinți care s-au dovedit a fi complet sigure:

Colgate Fresh Gel
Candida Fresh Gel
Meridol Balsam

Toate celelalte, inclusiv marca Elmex și Nevadent conțin dioxid de titan în nanoparticule.

Revista subliniază că copiii sunt în mod special în pericol și pastele lor de dinți nu ar trebui să conțină în niciun caz dioxid de titan.

Sursa: K-Tipp

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit