Ucis la 13 ani de o amibă mâncătoare de creier

Amiba mâncătoarea de creier a ucis un copil de 13 ani în Florida

Ucis la 13 ani de o amibă mâncătoare de creier. S-a întâmplat în Florida, SUA, unde Tanner Lake Wall a contractat parazitul Naegleria Fowleri în timp ce era în vacanță cu familia sa la sfârșitul lunii iulie. Moartea a avut loc în august anul trecut, dar acum părinții au decis să spună presei locale ce s-a întâmplat în speranța de a-i avertiza pe ceilalți părinți despre această amebă rară, dar mortală.

Potrivit rapoartelor, copilul a mers să înoate într-un lac în timpul unei vacanțe de camping în perioada 23-26 iulie. Chiar în timpul băii, parazitul i-a intrat în nas și a doua zi a început să aibă o durere de cap care devenea din ce în ce mai puternică, urmată de alte simptome, inclusiv greață și vărsături. Dus la spital, medicii s-au gândit la o banala gripa.

Scandal în Amazon: prețurile măștilor, mănușilor și a hârtiei igienice au crescut cu până la 1000% în timpul pandemiei

Dar, pe măsură ce starea lui Tanner se înrăutățea, părinții l-au dus la un alt spital din Gainsville, unde testele de această dată au confirmat diagnosticul: meningoienfalefita amebiană primară, o boală pentru care nu există niciun remediu.

După câteva zile, părinții au decis să scoată din priză aparatele respiratorii care încă îl țineau în viață pe Tanner. Acum, ei încearcă acum să sensibilizeze publicul pentru a evita alte incidente similare, amintindu-și că ameba mâncătoare de creier poate fi prezentă în ape din iulie până la sfârșitul lunii septembrie. „Este suficientă o scufundare sau o înotare”, a spus tatăl.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit