Era să moară din cauza unui bețișor de curățat urechile !

Bucata de vată al unui bețișor a rămas blocată în urechea stângă provocând o infecție periculoasă care i-ar fi putut costa viața. Un bărbat din Marea Britanie, în vârstă de 31 de ani este în viață printr-un miracol. El a fost internat la spital cu mai multe simptome: vărsăruti, febră, convulsii și stări de leșin.

Cazul a fost abordat de către portalul științific BMJ Case Reports:

Bărbatul după ce a împins prea tare în ureche bețișorul a dezvoltat o otită externă necrozantă, care afectează în mod obișnuit persoanele în vârstă cu diabet sau probleme imunocompromise. O bacterie potențial letală, Pseudomonas aeruginosa, cauzează de obicei această infecție gravă. După ce a fost internat în stare gravă la spital, potrivit rapoartelor IFLScience, o parte din tamponul de vată  a rămas blocat în ureche timp mai mulți ani, cauzând defecte grave ale auzului dar  și probleme de  memorie.

Bărbatul a subestimat aceste simptome, până când starea lui s-a înrăutățit, provocându-i și probleme cu rinichii. Bucățica de vată de la bețișor rămasese în interiorul urechii,  ajungând  până la craniu, cauzând abcese creierului. Omul a fost spitalizat timp de aproximativ două luni și din fericire condițiile lui se îmbunătățesc. Dacă următoarele examene medicale sunt satisfăcătoare, el se poate întoarce curând acasă.

Un caz extrem de rar: o tânără a trăit fără să știe cu fratele ei geamăn în corp timp de 17 ani

Deși mulți dintre noi folosim bețișoarele pentru a ne curăța urechile, producătorii ne sfătuiesc să le folosim doar pentru  canalul auditiv extern. Utilizarea greșită a acestor produse este cauza principală a perforărilor de timpan.

Prieteni falși: 7 alimente despre care crezi că te fac să slăbești, dar în schimb te îngrașă

Pentru mai multe articole interesante rămân cu noi pentru  RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de  Facebook ,  Twitter  și  Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.